Foto’s kijken, daarmee heeft m’n oma me besmet. Bij elk bezoek kwam de doos met fotoalbums tevoorschijn en werden alle familiefoto’s besproken. Dat was vooral mensen kijken en dat soort foto’s maakte ik vroeger ook vooral. Kleine kinderen zijn heel leuk, vooral die van mezelf 😉 Langzaam kwam de focus meer op andere onderwerpen te liggen, de kids werden het trouwens ook wel een beetje zat.

Foto’s uit die tijd kijken blijft leuk, daar niet van, maar foto’s van anderen bekijken levert (ook) veel op. Zoals de foto’s van andere deelnemers die bij dezelfde fotoworkshop waren, dat brengt je op andere ideeën. Of een foto-expo bezoeken en zien wat andere fotografen voor onderwerpen kiezen en wat voor technieken ze gebruiken. Terloops pik je op wat jou aanspreekt in kleurgebruik en compositie en dat kun je gebruiken in je eigen fotografie.

Op dit moment is in Breda Artificial Impressions te zien met de toekomst van fotografie volgens verschillende fotografen. Een tip voor de kerstvakantie!