April is het hoogseizoen voor buitenlandse toeristen in Nederland. Zodra de Keukenhof opengaat stromen ze toe en pikken, nu ze er toch zijn, ook nog wat van de rest van Nederland mee. Vandaar dat ik in deze periode veel toeristen rondleid in Kinderdijk, Dordrecht, Rotterdam, Delft en Gouda. Altijd leuk om door hun ogen naar je eigen omgeving te kijken. Soms zijn hun vragen ook eye-openers voor mij want wat voor mij logisch is, is dat niet voor hen. “Waarom hebben jullie een koning? Waar verdienen jullie je geld mee? Kun je een molen niet op elektriciteit laten draaien als er geen wind is?”

Dus in april geen fotoworkshop, wel elke dag een foto op instagram. Zo kun je volgen waar ik uithang. En wanneer ik je tegenkom als ik een rondleiding geef, lopend, op de fiets of met de bus, zwaai je dan even?