Twee rode bruggetjes, varens, bomen in verschillende hoogtes en bladkleuren, Japanse lantaarns, boeddhabeelden, spiegelend water, bloemen en blauwe regen in bloei.

Maar een paar weken per jaar is de Japanse Tuin in Den Haag open voor publiek en dat maakt haar nog unieker dan ze al is. Bovendien zorgt dat voor meer bezoekers die op de smalle paadjes geduldig op elkaar wachten om te kunnen passeren. Bijna iedereen maakt foto’s van het prachtige Japanse landschap en dat is nog best een uitdaging!

Een mooie compositie van dit Japanse landschap maak je toch ook weer met de regel van derden, lijnen (liefst van links naar rechts), kaders, voorgrond en rust. Rust door egale vlakken te gebruiken en de kunst van het weglaten. Inzoomen op de details van deze tuin levert ook prachtige beelden op van bloemen, blad en spiegelingen. Wil je geen mensen op de foto, dan moet je veel geduld hebben!

Voor een fotoworkshop vind ik deze locatie iets te klein, maar toch raad ik je aan er eens heen te gaan met je camera. De tuin is dit voorjaar nog open tot en met 10 juni en in het najaar van 12 tot en met 27 oktober. Meer info via deze link.